Lombikbabàk anyukàja vagyok

IMG_1052

 

Nagy sóhajjal kezdek neki ezeknek a soroknak. Itt van az én 2 gyönyörű csodababám. Én csodababának tartom őket. Ezt is fogom nekik tanítani ameddig élek, hogy ők milyen különleges babák és hogy mennyire szerettük volna, hogy legyenek. Igazi várva-várt babák.

Egy lombikciklusunk volt, fiatal szervezetként jól reagáltam a stimulálásra, sok petesejtet növesztgettem, a gyógyszerekkel, hormonokkal, injekciókkal. A petesejtleszívás során 15 petesejtet sikerült nyerni, ez egy jó számnak számít. Ebből 10 “spontán” a lombikban megtermékenyült, ebből pedig 5 fejlődött tovább blastocystáig. 5 nappal a petesejtleszívás után mentünk az embryo transzferre (ET), ekkor egy blasto.-t visszaültettek, 4-et pedig kettesével lefagyasztottak. Ez az egy blastocysta szépen megtapadt, és belőle lett a kicsifiam❤️.

2014.05.29-én a születésnapomon indult a lombikciklus amiből Peti lett és 2016.03.22-én, 22 hónappal később visszamentünk a “fagyibölcsibe” – ahogy én hívom, 2 blasto-ért majd ebből a 2 blasto-ból pedig egy tapadt meg és lett belőle a kicsilányom.

2 blastocystánk még ott vár a fagyibölcsiben, értük is vissza fogunk menni. Amikor a Petis lombikot csináltuk, a transzfer előtt elhatároztam, hogy ha nekem nem lehet spontán gyerekem, akkor annyi gyerekem lesz, amennyi ebből a ciklusból, ha 5, akkor 5, ha 1, akkor 1, kivétel ha nem sikerült volna a lombik, mert akkor addig mentünk volna, míg vagy nem sikerül egy lombik ciklus vagy nem fogadunk örökbe egy babát, de nekünk lesz gyerekünk. 24 évesen azzal a gondolattal élni, hogy nem biztos ám, hogy valaha is lesz gyerekem, nem egyszerű. Mai világunkban sokunkban ekkor még fel sem merül a gyerekvállalás gondolata. Ebben az esetben nagy szerencse, hogy mi viszonylag korán szerettünk volna családot alapítani, később sokkal rosszabbak lettek volna az esélyeink.
Kicsit fatalista hozzáállás ez a részemről, hogy akkor akár 5 gyerekünk is legyen. 5 blasto-ból a nagy számok törvénye alapján jó esetben lesz 2, nagyon nagyon jó esetben 3. Mégis az lebeg a szemem előtt, hogy ha még lenne baba aki “kopogtatna”, nyitott kapuk várják.

Bízom benne, hogy később esetleg lehet még babánk abból a 2 blastoból, de ha nem úgy alakulna akkor is hálás vagyok, hogy megadatik, hogy van egy picifiam meg egy picilányom.❤️

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzést!